Argentina

Argentina er en republik i den sydlige del af Sydamerika. Det er det ottendestørste land i verden og det næststørste på kontinentet. Arealet er på 2,8 millioner kvadrat kilometer. Befolkningsmæssigt er det det tredjestørste på kontinentet med ca. 40 millioner indbyggere. På grund af den store udstrækning fra nord til syd har de forskellige landsdele flere forskellige klima- og vegetationszoner. Før landets uafhængighed i 1816 var det en del af det Spanske imperium. Sproget er spansk.

Jagtmuligheder
Duejagten i Cordoba provinsen er verdens bedste, med ufattelige mængder af fugle, som dagen igennem trækker til og fra de enorme marker med landbrugsafgrøder. Der kommer Argentinske Øreduer, Doves, i alle højder og vinkler, som kan udfordre selv de dygtigste haglskytter. Et patronforbrug på 1000 patroner på en jagtdag efter Doves er helt normalt, men det er helt op til den enkelte jæger, om man vil affyre 500 eller 1500 patroner. Den lidt større Picazuro Pigeon, der kan jages på træk og lokkere, alt efter årstiden, har en begrænsning på 200 fugle om dagen pr. jæger. Jagttiden for Doves og Pigeons er året rundt. Andejagten ved Parana floden er ligeledes en spændende mulighed og kan arrangeres i forbindelse med en duejagt. Jagttiden er fra 1/5 til 31/8, med en dagsbegrænsning på 50 ænder pr. jæger.

Attraktioner
Fra Ildlandet i syd, til de tropiske regnskove i nord, varierer dyreliv og fauna kraftigt. I de Argentinske Andes bjerge, er der flere bjerge over 6000 m., heriblandt Amerikas højeste bjerg. Ved at besøge Mendoza er der mulighed for at se Argentinas største vinområder samt Andesbjergene. Pampaens enorme arealer er enten opdyrket, eller ligger hen som græsning og er grundlaget for stor eksport af kornprodukter og oksekød. På grænsen til Brasilien og Paraguay, ligger et af verdens flotteste vandfald Iguazu. Buenos Aires er tangoens fødeby og et aftenshow er en flot oplevelse. Oplagte attraktioner er ligeledes La Recoleta kirkegården med Eva Perons grav, La Boca, det mest farverige boligområde i byen og Plaza Del Mayo hvor man også finder immigrationsbygningen Casa Rosada og den store Katedral.

Vaccinationer/Forsikring
Egen læge bør kontaktes for eventuelle vaccinationer. Jeg er behjælpelig med tegning af rejseforsikring.

Valuta/Visa/Afgift
Argentinske Peso/100Centavos. Der behøves ingen visa for danske nationaliteter.

Våben/Kaliber/Indførsel
Transport af dit våben sker bedst i en solid våbenkuffert. Generelt anbefales kaliber 20 til duejagt, grundet det store antal skud der afgives. Patroner medbringes ikke, idet de købes på destinationen. Argentinsk våbenindførsel betales i tolden ved ankomst. US$ 100,- pr. våben.