Australien

Australien er beliggende i den kontinentale del af Stillehavet og er verdens 6 største land, med en befolkning på ca. 20 millioner. Befolkningstætheden er på kun 2,4 pr km2 og de fleste indbyggere er bosiddende langs østkysten. Klimaet strækker sig fra tropisk i nord, over subtropisk til tempereret i den sydøstlige del af landet. Den største del af Australien er savanne eller ørken, hvilket gør Australien til det tørreste og fladeste kontinent i verden. Nationalsproget er engelsk.

Jagtmuligheder
Australien kan tilbyde jagt på Vandbøffel, Banteng, Scrub Bull og Vildsvin i delstaten Northern Territory. Axis, Javan Rusa, Moluccan Rusa, Reed Deer og Vildsvin kan jages i Queensland. Længere sydpå i Victorias højland er der mulighed for at jage den sky Sambar hjort. Alle arter findes på den fri vildtbane.

Attraktioner
Der er så mange attraktioner i Australien, at det vil være oplagt at kombinere jagt med et ferieophold. Great Barrier Reef, der strækker sig over næsten 3000 km og består af 900 øer samt 3000 mindre rev, er en stor oplevelse at besøge. Uluru også kaldet Ayers Rock, der er verdens største monolit, er ligeledes en af top attraktionerne. Storbyen Sidney er kendt for sit berømte operahus og Sydney Harbour Bridge. Der er mange fremragende strande heraf flere med ferie ressorts, der indbyder til ro og afslapning. Australien igennem, er der flotte naturparker der giver mulighed for at nyde landets natur, samt møde Kænguru, Emu, Koala og Kookaburra.

Vaccination/Forsikring
Egen læge kontaktes for eventuelle vaccinationer. Jeg er behjælpelig med tegning af rejseforsikring.

Valuta/Visa/Afgift
Australian Dollar. Der behøves ingen visa for danske nationaliteter.

Våben/Kaliber/Indførsel
Transport af din riffel skal ske i en solid riffelkuffert. Bundstykke må ikke opbevares sammen med riflen, men pakkes med din øvrige bagage. Ammunition skal transporteres i separat aflåselig ammunitionskuffert. Der anbefales kalibre fra 6,55 x 55 og opefter. Til Vandbøffel vil kaliber 375 HH eller større være passende. Generelt anbefales solide kugler med høj restvægt som Barnes X, Swift A Frame eller Nosler Partition. Brug så tung en kugle som din riffel kan håndtere med præcision. Kontrolskydning foretages efter ankomst.

Påklædning
Medbring 3 sæt jagtbeklædning, korte og lange bukser, varmt tøj til kølige morgener og aftener. Godt tiltrådt fodtøj med kraftig sål, samt en god solhat.