Canada

Canada er verdens næststørste land, der strækker sig fra Atlanterhavet i øst til Stillehavet i vest. Mod nord er grænsen det Arktiske hav og Nordpolen. Eneste landegrænse er USA mod syd og nordvest. Enorme områder i nord ligger uberørt hen og kun i den sydlige del er der bymæssig bebyggelse. Canada har 34 millioner indbyggere, hvilket giver en befolkningstæthed på kun 3,2 pr. m2. Officielle sprog er Engelsk og Fransk. De østligste provinser er generelt fransktalende, hvor de centrale samt vestlige provinser er engelsktalende.

Jagtmuligheder
Canada har mere end 20 jagtbare arter af pattedyr, samt tilsvarende antal fuglearter. Som tilrejsende jæger er det primært Sortbjørn, Grizzly, Moose, Whitetail, Muledeer, Elk, Caribou, Sneged, Shep samt Ulv og Cougar der har interesse. Der er også rigtig god ande og gåsejagt i landet.

Attraktioner
Vancouver er en rigtig flot og spændende by at tilbringe et par dage i, når man alligevel er på gennemrejse. Mod øst, på grænsen til provinsen Alberta, ligger nationalparkerne Banff og Jasper, som er blandt de mest berømte i Nordamerika. Her kan der opleves ubegribelig smuk natur, samt de spændende fugle og dyreliv, som kendetegner Canada.

Vaccination/Forsikring
Egen læge kontaktes for eventuelle vaccinationer. Jeg er behjælpelig med tegning af rejseforsikring.

Valuta/Visa/Afgift
Canadian Dollar. Der behøves ingen visa for danske nationaliteter.

Våben/Kaliber/Indførsel
Transport af din riffel skal ske i en solid riffelkuffert. Bundstykke må ikke opbevares sammen med riflen, men pakkes med din øvrige bagage. Ammunition skal transporteres i separat aflåselig ammunitionskuffert. Der anbefales kalibre fra 6,55 x 55 og opefter. Til Grizzly vil kaliber 338 W eller større være passende. Generelt anbefales solide kugler med høj restvægt som Barnes X, Swift A Frame eller Nosler Partition. Brug så tung en kugle som din riffel kan håndtere med præcision. Kontrolskydning foretages efter ankomst.