Namibia

Namibia ligger i det sydvestlige hjørne af Afrika, og dækker et areal på 824.268 km2. Det er 20 gange størrelsen af Danmark. Befolkningen er på ca. 1.825.000, hvoraf ca. 240.000 bor i den eneste større by, hovedstaden Windhoek. Engelsk er det officielle sprog, men der tales også en del tysk. Klimaet er tørt med ca. 300 mm årlig nedbør, der falder fra december til marts. Høje temperaturer kombineret med lav luftfugtighed, gør at selv de varmeste måneder ikke føles ubehagelige. I det indre af landet, er der normalt mere end 250 solskinsdage om året.

Jagtmuligheder
Der jages fra den 1. februar til den 30. november, hovedsagelig på privat ejede jagtfarme. Primært antiloper, men i den nordøstlige del kan der også jages storvildt. Der jages på den fri vildtbane, men også under vildthegn, hvor man sikrer at mere sjældne arter ikke forsvinder fra området. Namibia har med sin lave befolkningstæthed, en varieret natur og ekstensive landbrugsudnyttelse optimale vilkår for vildtet og jagten.

Attraktioner
Etosha Nationalpark med Afrikas storvildt, kysten samt kystbyen Swakopmund er blot nogle af Namibias spændende attraktioner. En fremragende infrastruktur, med et normalt godt vedligeholdt vejnet på 42000 km, giver gode muligheder for at leje en bil og køre rundt i landet.

Vaccination/Forsikring
Egen læge kontaktes for eventuelle vaccinationer. Jeg er behjælpelig med tegning af rejseforsikring.

Valuta/Visa/Afgift
Namibian Dollar N$. 1 Dollar = 100 Cents eller Syd Afrikans Rand. 1 Rand = 100 cent. Der behøves ingen visa for danske nationaliteter.

Våben/Kaliber/Indførsel
Transport af din riffel sker bedst i en solid riffelkuffert. Bundstykke samt ammunition må ikke opbevares sammen med riflen, men transporteres helst i separat solid ammunitionskuffert. Til antilopejagt anbefales som minimum kaliber 308 W, men til de største antiloper som Eland bør der bruges større kaliber. Til storvildt kræves minimum kaliber 375 H.H. Mag. Generelt anbefales solide kugler med høj restvægt som Barnes X, Swift A Frame, Nosler Partition og gerne så tung en kugle som din riffel kan håndtere med god præcision. Kontrolskydning foretages efter ankomst. Indførsel af jagtvåben er uproblematisk i Namibia, våbenlicens udstedes i lufthavnen.

Påklædning
Jeg anbefaler 3 sæt jagtbeklædning, korte og lange bukser, varmt tøj til kølige morgener og aftener. Godt tiltrådt fodtøj med kraftig sål, samt en god solhat.