Sydafrika

Sydafrika der er 28 gange større end Danmark er det sydligste land på det afrikanske kontinent. Landet hæver sig fra kystsletten mod vest og syd og når i Drakensbjergene 3300 m o. h. Hovedparten af Sydafrika har subtropisk klima med sommerregn. Befolkningen er på ca. 30 millioner.

Jagtmuligheder
Der jages året rundt på flere af de mange jagtfarme. Primært antiloper, men storvildt kan også jages. Med landets afvekslende natur er der særdeles rige muligheder for at få nye udfordringer jagtmæssigt. På de åbne sletter i Orange Free Staten kan det være meget udfordrende at jage Blesbuck, Springbuck og Black Wildebeest. En jagt der til tider kan kræve skydning på ret lang afstand. I Northern Provinces uberørte bushveld er jagten på Kudu, Impala, Waterbuck, og andre antiloper ikke mindre krævende. Her er skudholdene ofte korte, men det er reaktionstiden til gengæld også.

Attraktioner
Sydafrika er landet, hvor der er alle muligheder for at få sine ønsker som turist opfyldt. Der er et utal af flotte nationalparker, som for eksempel Kruger Nationalpark, der er vinområderne i Stellenbosch, den smukke Garden Route langs den østlige Capes sydkyst, og ikke mindst pragtfulde badestrande. Landet er kendt for sine fremragende golfbaner, spillekasinoer, og spændende byer som Cape Town og Durban. Man kan også besøge de 2 små kongedømmer, Lesotho og Swaziland, der ligger indenfor landets grænser. Som afslutning på en veloverstået Safari vil det være naturligt at bruge en eller to uger på at opleve lidt af Sydafrika.

Vaccination/Forsikring
Egen læge bør kontaktes for eventuelle vaccinationer samt ordination af malariapiller. Jeg er behjælpelig med tegning af rejseforsikring.

Valuta/Visa/Afgift
Sydafrikans rand/ 100 cent. Der behøves ingen visa for danske nationaliteter.

Våben/Kaliber/Indførsel
Transport af din riffel sker bedst i en solid riffelkuffert. Bundstykke samt ammunition må ikke opbevares sammen med riflen, men transporteres helst i separat solid ammunitionskuffert. 50 stk. ammunition vil normalt være rigeligt. Til antilopejagt anbefales som minimum kaliber 6,5 x 55 eller 308 W, men til de største antiloper som Eland bør der bruges større kaliber. Til storvildt kræves minimum kaliber 375 H.H. Mag. Generelt anbefales solide kugler med høj restvægt som Barnes X, Swift A Frame, Nosler Partition og gerne så tung en kugle som din riffel kan håndtere med god præcision. Kontrolskydning foretages ved ankomst til campen. Indførsel af jagtvåben er uproblematisk i Sydafrika, våbenlicens udstedes i lufthavnen.

Påklædning
Jeg anbefaler 3 sæt jagtbeklædning, korte og lange bukser, varmt tøj til kølige morgener og aftener. Godt tiltrådt fodtøj med kraftig sål, samt en god solhat. En lommelygte og sololie.