Zimbabwe

Den klassiske storvildtsafari: Jagten på The Big Five i Afrika står for mange som den ultimative jagtrejse. Hvilken jæger har ikke drømt om at nedlægge en eller flere af arterne elefant, bøffel, næsehorn, løve og leopard?

Vi har alle en forestilling om storvildtsafaris fra bøger og film: som da Thomas Dinesen den 22 Februar 1922 sendte sine 15 bærere af sted fra Karen Blixens farm. Bevæbnet med en dobbeltløbet kaliber .577 til bøffel og en .318 Westley-Richards til antiloper, jagede han frem til den 15 april. Efter 7 ugers safari, vendte han tilbage med nyt livsmod og med et nyt syn på fremtiden.

Men også her har verden forandret sig. Tidligere tiders månedlange safaris, er i dag 7- 21 dages safaris. Den mobile teltlejr er ofte afløst af permanente lejre. Terrængående biler forcerer bushen og bringer forsyninger ind. Skal der spares tid, kan klienten flyves ind til lejren. Ikke mange har tid til fordybelse, der er kun et begrænset antal dage at gøre med, før pligterne igen kalder, i den vestlige verden.

Men Afrika har stadig sine vilde uberørte områder, hvor drømme kan udleves, hvor natur og vildt er en værdig modstander og hvorfra man rejser med en oplevelse for livet.

Hvor den klassiske storvildtsafari tidligere var for absolutte velhavere, kan man i dag jage storvildt til priser, der er forholdsvis langt billigere end tidligere. Storvildtjagt vil dog altid være i den dyreste ende af jagtrejse udbuddet. Men efterhånden sker der en øget specialisering af jagten. Der kan jages en eller flere arter af de 5 store, evt. i kombination med antilopejagt. Dermed kan en safari afpasses efter individuelle ønsker og økonomisk formåen.